De sambata mortilor: mirare

‘Ce-i cu tine, te-ai ratacit ?’ m-a apelat un domn la varsta a 3a azi pe strada razand. ‘Se mai intampla’. Il amuza mirarea mea afisata pe o fata de om proaspat trezit din somn. Ma gaseam in mijlocul strazii, intre blocuri de cartier. In spatele blocurilor Autostrada Soarelui, prea multa campie si putin mai incolo marea.

Tocmai ratasem intrarea intr-un magazin in care se afla obiectul dorintei mele. Un litru de lapte. Dorinta si setea. Imposibilitatea de a le astampara. Introspectie si golul din stomac. Nu vroiam sa ma intorc si asteptam sa apara urmatorul magazin de dupa coltul blocului. Paseam foarte incet inainte stiind ca acest lucru ma impiedica sa beau lapte ACUM.

Timpul se dilata cand astepti si te adancesti introspectiv. Nici un gand nu ajuta. Acumul tot incomplet ramane. Asa e mereu. Toata admiratia pentru oameni sanatosi care se trezesc dimineata si mananca la micul dejun paine cu margarina si oua prajite fara sa se gandeasca la nimic. Apoi ies si se plimba prin piata, se iau de trecatori. Socializeaza si rad. Nu vorbesc singuri pe strada, nu dau din maini si nu pasesc nesigur si incet cu picioare de plumb.

3 Responses

 1. puisorul cufurit Says:

  Sa inteleg ca sunt un om sanatos. Ma trezesc dimineata, mananc cu pofta fara sa ma gandesc decat la lucruri placute…

  Pari trista in fotografie… :(

 2. alexandra Says:

  1. Sa-ti fie de bine.

  2. Nu te lasa pacalit.

 3. puisorul cufurit Says:

  Astept un post nou. ;;)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.