Frida Kahlo

Citesc “Frida” de Barbara Mujica.
Nu imi dau inca seama daca e prost scrisa, prost tradusa sau doar ma plictiseste actiunea. Viata tumultoasa a unei fetite schioape, alintate si foarte hotarate este marcata de boala si un accident aproape fatal. Apoi de pasiunea pentru renumitul pictor Diego Rivera.
Youtube si Wikipedia sunt surse darnice. Omagii in imagini cubiste sau suprarealiste.

Autoportretele ei sunt infioratoare… vad de fiecare data un barbat.

7 Responses

 1. Audrey Says:

  Pai, era destul de urata, dar asta nu inseamna ca imaginile sunt infioratoare, sunt doar foarte fidele realitatii. Cat despre carte, i have no idea, dar filmul nu e deloc plictisitor sau prost facut – daca nu l-ai vazut.

 2. alexandra Says:

  Filmul e facut cu o bunaciune de actrita.
  E mai misto si mai relaxant cred sa vezi un film decat sa citesti o carte, orice carte.
  Realismul nu mai era chiar la moda pe vremea cand picta Frida Kahlo.
  Nu imi place stilul ei.
  Picturile lui Diego sunt misto chiar daca oamenii arata ca niste elefanti.

 3. Audrey Says:

  Well nu chiar; toate filmele pe care le-am vazut dupa ce am citit cartile au dat chix. mai putin “great expectations” care chiar era mai bun decat cartea. Dar, ma rog, nustiu in cazul asta ca book no seen.

 4. Yuki Says:

  poate suna barbar ce spun, dar eu am citit cartulia aia mica, plina de poze si doar informatii, nu romantari, de la cotidianul si mi-a placut la nebunie. imi plac tablourile ei, mi se par de un realism crunt, nu toata lumea e dispusa sa se accepte asa cum e; in plus, sexualitatea ei debordanta, in ciuda defectelor fizice e de-a dreptul naucitoare.

 5. alexandra Says:

  Suntem animale, mai greu ne tai pofta de sex.
  O fi fost naucitoare in pat ca doar nu ranjeste Diego in poza de mai sus degeaba.
  Imi iertati lipsa de sensibilitate.

 6. van gogh lover Says:

  Doamne!
  Frida este(inca) de o frumusete rar intalnita,iar picturile sale,Arta cu A. Mai sunt multi frustrati care vorbesc aiurea?!

 7. alina Says:

  sunteti doar niste ignoranti…..voi fufitelor kre vorbiti aici sus sunteti penale,crezi k esti mai frumoasa k ea:))…=))nu t mai pensa 3 luni si nu-ti lua mustata sa-ti vad atunci mufarina si kt despre citit e frustrant,va oboseste mintea!tine-o acolo odihnita gandindu-t kt e d relaxant la un film sau p net aiurea,uitati de frumusetea de a citi o krte de a putea transpune u insuti imaginile k sa t satisfak in orice secunda scenariul derulat si q privire la operele ei ,abtineti-va knd nu sti ce vorbesti abtine-t nuu incerk sa t dai interesat k t vad altii atat de penibil

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.