Slumdog Millionaire vs Agatha Christie

Dupa ce am vazut Slumdog Millionaire am visat-o pe strabunica mea (moarta de vreo 10 ani) care plutea intr-o apa plina cu cacat in curtea casei ei de la tara. Stateam si ma uitam neincrezatoare la priveliste pentru ca o stiam deja moarta de mult. Ma gandeam daca pietrele ovale din pavajul curtii care, dupa model sasesc, sunt asezate cu ovalul in sus ca sa intepe piciorul cand calci, nu ii ranesc cumva nasul in timp ce pluteste cu fata in jos printre cacati.

Se pare ca am retinut doar o scena scurta si nesemnificativa de la inceputul filmului in care protagonistul, copil fiind si neavand paduri de cutreierat, se arunca in latrina ca sa obtina un autograf. La restul filmului m-am uitat fara ganduri.

Continuarea povestii nu are decat vag legatura cu prima.

Canalul History ne invata ca Agatha Christie le induce cititorilor o stare de transa prin faptul ca repeta pe parcursul unui pasaj cuvintele cheie pe care vrea sa le memoram. De regula un singur cuvant cheie. Daca ar scrie Agatha Christie pe net s-ar numi SEO.

Imi imaginez cum ar suna un Slumdog sau orice alt film cu dialog in stilul Agathei:

Love, love, memories, remembering, remembering, remembering, questions, answers, the world is round and the end. Bineinteles, in cu totul alta limba decat cea de mai sus.

2 Responses

  1. dorind Says:

    Ce sa inteleg eu care mi-am facut un cult[retineti,nu cultura] din scrierile Agathei?la acea varsta erau fascinante versurile:zece negrii mititei…Doamne,cultura noua si temeinica inseamna Holly si Bollywood?

  2. alexandra Says:

    Mistoul nu era atat despre opera Agathei cat despre mesajul emisiunii.
    Asta chiar daca nu ma prea pasioneaza romanele politiste si nu mi se par marea arta.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.