Mielul

Mielul, ratacind prin padure, da de o haita de lupi. Nu i se pare straniu ca nu e la pasune si nici ca sunt lupi in jur. Mielul paseste cu incredere de parca ar vrea sa ajunga mai repede la finalul acestui vis urat. Si scapa.

Vegetable_Lamb_by_mylittleMORBID link

In continuarea visului mielul se trezeste in poarta cimitirului si intra fara sa se gandeasca la nimic. Poarta o gaseste nepazita. Mai face cativa pasi si se trezeste-n rai. Raiul este gol de sfinti si scaldat intr-o lumina banala de toamna, usor aurie. Il intampina un Iisus gol si proaspat dat jos de pe cruce. Inca nu se poate tine bine pe picioare, se sprijina de pereti ca sa stea drept si are ochii bulbucati.
Iisus ii da buna ziua, il felicita ca a ajuns asa departe si ii spune ca trebuie sa se intoarca imediat. Mielul se uita buimac si nu se-ndura sa plece. Atunci Iisus ii spune ca-i va da si-un caine ca sa nu se intoarca cu mana goala. Mielul accepta, n-are incotro, si face cale intoarsa.
In cateva minute se scurge o jumatate de viata pamanteasca si mielul nu mai este miel. Acum merge la turma pe doua picioare si nu-i nici urma de caine in jur. Noile circumstante nu sunt un impediment – mielul tot ca miel se poarta. Nu il doare nimic, nici despartirea de rai care se spune ca ar trebui sa doara. Mai gafaie, ce-i drept, din cand in cand de graba cu care a plecat de acolo.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.