Eu, Patty Diphusa, un fenomen de actualitate

“…zorii anilor 80 au fost indrazneti, caci si timpul, pe atunci, era mai generos cu noi. (…) Nu aveam memorie, imitam tot ce ne facea placere si ne amuzam copios. (…) Drogurile nu isi aratasera inca decat latura lor ludica, iar sexul era ceva teribil de igienic. ”

 Intr-un tinut de mare puritate numit Madrid traia prin 1991 un personaj de foileton creat de marele regizor Pedro Almodovar, pe vremea cand Volver sau La mala education nu se nascusera inca. Pedro era un fel de Carry Bradshaw in varianta europeana scriind pentru revista La Luna despre viata aventuroasa a vedetei porno Patty Diphusa.

Patty este o tarfa, pardon, o fata care stie sa se distreze. O fata inteligenta care mai scrie din cand in cand, de plictiseala, dar care stie ca uneori e mai bine sa-si mascheze inteligenta. Patty Diphusa scrie despre lucruri de actualitate, adica despre ea, pentru ca ea este insasi actualitatea si este cel mai sincer sa scrii despre lucruri despre care ai habar cu adevarat. Mai scrie despre lume prin prisma prietenelor ei prostituate, traficante de droguri Mary Von Etica si Addy Poasa. Simbolistica numelor este de-a dreptul covarsitoare. De fapt Patty nu scrie, povesteste doar ca o sa scrie lasandu-ne sa ne gandim la potentialul ei fara margini.

Lucrurile devin din ce in ce mai difuze pe masura ce inaintam cu lectura. Nici autorul nu stie care este secretul senzualitatii lui Patty Diphusa, daca e femeie sau un barbat travestit ca cele mai reusite personaje din filmele sale.

Venus in furs. Pentru Patty Diphusa.

One Response

  1. Yuki Says:

    mmm a scris si nada despre cartea asta, mie inca-mi ard degetele, ma tot uit la ea in raft, si sunt inca ocupata cu middlesex

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.